Pupustuksen tehoduo

Puvustuksen organisaatio koki tänä vuonna uudistumista: kaksi vastaavaa! Tanssijoiden puvuista vastaa siis yksi henkilö, ja muut (staget, bändi ja näyttelijät) ovat toisen vastaavan kontolla. Tehtäviä jakamalla kaikkien pukuja voidaan työstää yhtä aikaa, ja on todennäköisempää että mitään  ei edellisvuosien tapaan jäisi viime tippaan.

Minä, Henna, vastaan näistä muista. Kolmatta vuotta viedään, ja olen viimein oppinut organisoimaan… Tiimi on ollut isompi kuin koskaan (laskutavasta riippuen 13 – 17 ihmistä)! Suuri suunnitelmani on ollut, että jokainen puettava (tai useampi samalla tavalla puettava) annetaan pienemmän tiimin vastuulle, jolloin vastuu jakautuu ja kaikki ovat iloisia. Ainakin minä olen, sillä olen tehnyt tänä vuonna vähemmän pukuja kuin edellisinä vuosina! Toimintatapa on myös vaikuttanut toimivan, sillä puvut ovat edenneet loistavasti ilman kokonaisvaltaista stressiä.

Osa vaatekappaleista on toki ollut varsinaisia murheenkryynejä… Olemme painineet sellaisten ongelmien kanssa, jotka lienevät kokeneille teatterin tekijöille tuttuja, mutta meille uusia. On kuitenkin mahtavaa, että moni cossaaja on lähtenyt mukaan tiimiin, ja ongelmiin on löytynyt ratkaisuja joita en olisi voinut kuvitellakaan!

DSC_9609
Mitähän tästä mahtaa syntyä?

Täällä puhuu Taru, tanssijoiden puvustusvastaava. Olen toista kertaa speksissä ja päädyin Hennan houkuttelemana tänä vuonna vastaavaksi. Hieman epävarmana lähdin hommaan, sillä Henna on ammattilainen ja minä osaan kankaista kertoa suurin piirtein vain värin ja joustavuuden. Hyvin on kuitenkin sujunut ja erittäin luovuusvajavaisena ihmisenä olen tyytyväinen siihen, miten hyvin puvut ovat koreografien toiveiden pohjalta syntyneet. Tiimiläiset ovat ahkeria ja osaavia, heidän kanssaan on ollut mukava työskennellä.

Suurin ongelma tanssijoiden puvustuksessa on ollut löytää tarpeeksi paljon tarpeeksi samanlaista kangasta, jotta siitä saadaan neljälle tai viidelle tanssijalle asut. Tänä vuonna tanssijoiden ja biisien määrä on pienempi kuin aiemmin mutta työtä on silti vielä tehtävänä. Pari viime viikkoa ennen tehoa ovat olleet työntäyteisiä ja tulevat viikot tehon jälkeen ovat viimeinen rutistus ennen spektaakkelia. 

On ollut mahtavaa nähdä, miten ihmiset tekevät töitä yhteisen lopputuloksen eteen, ja jakavat vastuuta. Jaettavaa nimittäin riittää: tanssijoiden pukuja yhteensä noin 60, muille yhteensä noin 30.

Henna & Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *