PVC-unelmia

Tervehdys! Tässä kirjoittelevat lavastus- ja tarpeistotiimin vastaavat Sonja ja Hanne!

Lavastukseen ja tarpeistoon kuuluu meidän vastaavien lisäksi huikeat 22 innokasta jäsentä, joiden ansiosta se on speksin suurin tiimi. Monet meistä kuuluvat myös muihin tiimeihin, kuten puvustukseen, stageihin tai maskeeraukseen, ja auttavat vähän joka puolella. Esimerkiksi tehoviikonlopuissa meitä tarvitaan usein kampauspäiksi maskeeraukselle tai vaikka tuuraamaan sairastuneita stageja.

Lavastus_lavastaa
Lavastustiimi vauhdissa. Mitähän tässä oikein syntyy?

Tiimimme tehtävänä on sisustaa lavalle näytelmän kohtauspaikat, oli kyseessä sitten 1920-luvun kartano, yliopiston käytävä tai vaikka muinainen mammuttiaro. Lukuisten kirpparikierrosten, ankaran mietinnän ja hurjan askartelun tuloksena syntyy myös huonekaluja, pikkutavaraa ja muuta outoa, jännää ja mukavaa, joilla näyttelijät pääsevät leikkimään. Tiimiläistemme tärkeimpiin taitoihin kuuluvat ehdottomasti luova ajattelu ja soveltaminen pikemmin kuin varsinainen rakennustekninen osaaminen, vaikka sitäkin toki tarvitaan.

Tänä vuonna lempimateriaaleihimme ovat kuuluneet mm. pahvi, ilmastointeippi, kanaverkko, pvc-putki ja karvakangas. Erikoisin lavasteisiin käytetty asia on varmaankin jo toissavuoden speksissä mukana ollut vanha pyykkitelineen raato, jonka viimeisetkin rippeet saavat vihdoin uuden elämän.

Perunamuumio
Varaston siivoaminen on tarpeen esityskausien välissä. Tarpeistolaatikon uumenista löytyi muumioitunut peruna!

Tulevassa tehoviikonlopussa on luvassa ainakin vimmaista käytännön toteutuksen suunnittelua, lattialla konttausta, maalaamista, sahaamista, saksimista, telttapatjaamista ja muiden tiimien tiellä olemista (anteeksi jo etukäteen!).

Askartelun täyttämää kevättä kaikille!

  • Sonja & Hanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *