Runosuoli kuplii

(Sanoituksen roolista Speksissä kerrottiin tarkemmin edellisessä sanoituksen blogipostauksessa.)

PahkiSpeksin sanoitustiimin työrupeama alkaa hiljalleen olla voiton puolella. Pahkissa kiireisin sanoittamisajanjakso sijoittuukin syksyn puolelle, jolloin biisejä valitaan kiireisellä tahdilla ja ruvetaan valinnan jälkeen hetimiten työstämään. Tavoitteena on nimittäin ollut, että ensimmäiseen tehoviikonloppuun mennessä näytelmän ensimmäisen väliajan kappaleet olisi jo sanoitettu sekä koreografioitu.

Näin vuodenvaihteesta ja Pahkin joulurauhasta vähitellen arkeen palatessamme edessämme on vielä viimeisten biisien sanoittamisen päälle muun muassa syksyllä (ja viime vuonna) pahoin laiminlyöty mutta sitäkin tärkeämpi ryhmäytymisilta. Saapa nähdä, mitä huikeaa siellä saadaan aikaiseksi.

Tänä vuonna seitsenhenkisen sanoitustiimimme jäseniä – Topia, Emiliaa, Tomia, Tuomasta, Markusta, Lauria sekä allekirjoittanutta – on käytetty koekaniineina uuden ryhmäkommunikaatiotyökalun hyödyntämisessä. Kyseessä on Discord-niminen palvelu, ja vaikka se aivan toisenlaiseen käyttöön onkin kai tarkoitettu, tulokset ovat olleet myönteisiä. Sen avulla keskusteluun on voinut esimerkiksi helpommin osallistua sanoitustiimin lisäksi sanoittajien työskentelylle tärkeät muut tahot, kuten ohjaaja ja muut musiikkivastaavat.

Uuden kommunikaatioväylän lisäksi biisien “workflow’ta” on kehitetty. Aiempien vuosien vesiputousmallia lähentelevästä työtavasta on otettu pienehkö mutta hyödylliseksi osoittautunut irtiotto, jossa kunkin biisin sanoittaja, koreografi sekä ohjaaja ovat palaveeranneet keskenään biiseistä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämän ansiosta työskentely on ollut sekä tehokkaampaa että joustavampaa.

Näin talvi-iltain päivä päivältä myöhemmin tummentuessa haluankin toivottaa kaikille hauskaa adventtia, tuota pyhää speksinodotusaikaa!

-Tuomo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *